Полилей за спалнята: избор на стил

76 0

Подходящият полилей за спалнята създава уют и настроение, той е пълноценна част от интериора. Външният му вид е от голямо значение. Материалът на производство също е важен, както и формата, но дизайнът на полилея в спалнята е основното. Ето откъде трябва да започнете.

Опции за стил

Сега има много дизайнерски посоки в това отношение. Има авторски линии, предпочитания на фирми производители и произведения по поръчка. Но като цяло дизайнът на полилеите за спалнята е разделен на 4 основни групи:

– модерен стил;

– консервативни традиционни модели;

– етническо направление.

Всеки от тези стилове има свои собствени характеристики.

Модерни стилове

Основното изискване тук е лекотата на използване. Много полилеи от този тип изглеждат в строгата рамка на същия интериор. Те обаче могат да бъдат много индивидуални. Такива дизайнерски стилове включват футуризъм, минимализъм, хай-тек и др. Материалите за производство са различни: често се използва стъкло, понякога в комбинация с метал. Пластмасата изглежда добре може да се използва дърво. Понякога полилеите за спалня в модерен стил обикновено са изработени от текстил.

Пендел Carina Vertical | shop.polarislighting.bg

Традиционни стилове

Те се наричат ​​още класически. Имперски стил, венециански стил, барок – полилеи в такива стилове могат да се видят във филми за много поколения, в музеи и антикварни магазини. Не е изненадващо, че много хора искат да ги закупят за спалнята. В крайна сметка те придават на стаята аристократичен вид. Материалът на производство обикновено е кристал.

Етническо направление

Напоследък мнозина избират точно такива продукти. Обикновено този стил отразява характеристиките на дадена географска област или националност. Това може да бъде египетски стил, японски, китайски, бунгало или индийски вигвам. Вярно е, че избирайки тази посока, трябва да сте подготвени за факта, че целият интериор ще трябва да бъде декориран в същия стил.