Как да изберем вечерна рокля за официален повод

33 0

Всяка жена с особено внимание се грижи за гардероба си. Ако в ежедневието тя може да си позволи да си купи дрехи според вкуса и начина си на живот, то въпросът за избора на вечерна рокля е по-сложен.

Невъзможно е да си представим строго официален повод без разкошна вечерна рокля. Вечерните рокли са предизвикателство за всяка млада жена, която обича да се откроява от тълпата или желае да бъде в центъра на вниманието.

Основният принцип, който трябва да се спазва при избора на вечерно облекло, е умереността. Според експертите най-добрият вариант е официална дълга рокля до земята, с открити рамене и гръб. Много подходящи са и роклите с дължина до коляното, без деколте или претрупани с детайли.

Когато избирате вечерен тоалет, съобразявайте се с възрастта и фигурата си. Нелепо ще изглеждат дамите в пенсионна възраст с мини рокля, разкриваща коленете или ако роклята е с прекалено изрязано деколте.

Ако имате пропорционална фигура в границите на 90-60-90, то за вас е съвсем подходяща официална рокля с права кройка. А за тези дами, които имат “пищни форми”, е по-добре да изберат модел с V-образно деколте. Ако фигурата ви е със леко закръглена форма, по-добре е да изберете официална рокля с прехвърляне, чийто силует наподобява пясъчен часовник – с очертана талия.

Какъв е подходящият  тоалет за вечерно събитие?

Ето с кои правила трябва да се съобразите при избора на официална рокля:

1. Роклята трябва да е без деколте, да няма много волани или къдрички. Желателно е да бъде от плътен сатен, който ще скрие недостатъците на фигурата и ще направи визията ви хармонична.

2. Рокля тип молив. Този модел официална рокля се смята за класически, подходящ е за всеки повод.

3. Роклята не бива да е прекалено къса. Най-добре е да си купите официална рокля с дължина до коленете или малко под тях. Това ще направи фигурата ви по-елегантна.

4. Съобразете се с цветовата палитра. През студения сезон цветът на вечерната рокля трябва да е приглушен, но в същото време да привлича вниманието. През пролетта, лятото и есента добре изглеждат червено, черно, бордо и някои други ярки цветове.

Вечерните рокли за специални поводи се избират по стил, който отговаря на вкусовите предпочитания. Той трябва да е семпъл, но елегантен, както и да подчертава красотата и стила на жената.

Вечерната рокля е най-елегантното нещо в гардероба на всяка жена. Тя ще ви помогне да се почувствате като кралицата на вечерта, ако е правилно подбрана.

Важни критерии за избора на официална рокля са ръстът и особеностите на фигурата. Роклята трябва да седи като кроена за вас, да подчертава предимствата и да скрива недостатъците. За следните типове фигури са подходящи тези варианти на вечерни рокли:

1. Момичетата с фигура тип „ябълка“ трябва да избират рокли в стил ампир, при които талията е преувеличена, раменете затворени, а деколтето V или U – образно. Долната част трябва да приляга към бедрата и да е разкроена.

2. На притежателките на фигура тип „круша“ ще подхождат рокли с отворени рамене, А-образен силует и с дължина 35 см под коляното. Тоалетът може да бъде двуцветен, при който долната част е по-тъмна, а горната – светла.

3. За дамите с фигура, наподобяваща пясъчен часовник, просто трябва да заложат на рокли, които подчертават естествените извивки на тялото. Официалната  рокля трябва да бъде избрана с акцент върху талията, или да бъде с тясна кройка,  леко разкроена  в долната си част.

4. На дамите с правоъгълна фигура ще подхождат многопластови рокли с волани, басти и други декоративни елементи.

5. Дамите с фигура на обърнат триъгълник трябва да предпочитат кройка, която придава обем в долната част. Роклята трябва да е с обемна пола, драперии и волани. Така ще се балансират пропорциите.

При избора на вечерна рокля обърнете внимание на някои детайли:

Вечерната рокля не трябва да е пренаситена с ярки акценти. За да покажете красиви крака, трябва да изберете модел със семпла горна част. Ако не притежавате красиви бедра е добре да изберете  дълга вечерна рокля, която е с отворен гръб. Независимо от модните тенденции, трябва да се чувствате удобно. А също така в избраната вечерна рокля трябва да се чувствате специална.

Притежателките на пищни форми трябва да изберат тоалет със семпъл дизайн, без изобилие от аксесоари и декорации. Роклята трябва да е в тъмни нюанси без шарки, дълбоки разрези и деколте. Идеалният вариант са тоалетите с А-образен силует, които са многопластови.

Сред огромното разнообразие от официални рокли на пазара, всяка дама може да избере тоалет по свой вкус и да се чувства красива и неповторима.

Related Post