Как да изберем правилната акрилна вана | baccabg.com

Как да изберем правилната акрилна вана през 2023 г.

253 0

Стомана, чугун, лят камък – въпреки всичките си предимства, такива материали при избора на вани днес са значително по-ниски по популярност от акрила. Което е съвсем логично: в края на краищата, водопроводът, изработен от този полимер, пленява с много балансирани свойства – това е може би най-добрият избор за повечето ситуации. Въпреки че едва ли е необходимо да бързате да закупите първия наличен модел от този тип. За да няма разочарования по-късно, трябва внимателно да разберете как да изберете акрилна вана.

 

Предимства и недостатъци на акрилните вани

Предимствата на този вид вна са значителни за всеки купувач:

  • Висок комфорт. Повърхността на акрилните вани е много приятна на допир и най-важното – топла. Горещата вода, не се охлажда наистина дълго време (особено на фона на стоманени модели).
  • Разнообразен дизайн. Мнозина обясняват избора на акрилна вана само с външния й вид – може да бъде много необичаен. Можете да изберете нещо за всеки дизайн на баня, а цветните водопроводни инсталации от този тип не са необичайни.
  • Леко тегло. На фона на други материали подсилената пластмаса е много лека. Ако, например, за втория етаж на дървена къща голяма чугунена вана изисква укрепване на пода, акрилът ще има минимално натоварване на пода.
  • Съотношение качество-цена. Въпреки че чугунените вани са лидери по отношение на издръжливостта (те издържат повече от 25 години), акрилът все още е много надежден – моделите от известни марки могат лесно да издържат 10-15 години. Но цената им е много по-привлекателна. На акрилна вана може да се даде почти всяка сложна форма.

Тъй като трябва съзнателно да изберете акрилна вана, помислете за нейните недостатъци:

  • Ниска твърдост. Пластмасата си е пластмаса – тя се огъва под тежестта. Въпреки че това се “лекува”: допълнителна армировка или монтаж на рамката от слабата страна.
  • Капризност в грижите. Самото почистване на акрил е просто, но трябва да запомните: той ще бъде надраскан от абразивни почистващи препарати и мътен от агресивни химикали.

Правоъгълна акрилна вана предлагана в сайта baccabg.com

Кое е по-добре: акрилна вана сандвич или отливка?

Всички вани, наричани акрилни, са разделени на 2 големи групи. Всеки от тях има свои собствени характеристики:

Ляти вани. Те са направени от един лист полиметилметакрилат (накратко PMMA), по същество органично стъкло. По време на производството се нагрява до температура от около 200 ° C, поставя се във форма, за да се придаде необходимия дизайн, и по-късно се покрива от обратната страна с подсилващ слой. Това е оптималният избор на акрилна вана: технологията осигурява висока якост, устойчивост на износване, а повърхността излиза гладка и красива.

Сандвич вани. Тези модели са изработени от три слоя: армиращ, PMMA и ABS, акрилонитрил бутадиен стирен (това е удароустойчива пластмаса). Делът на последния достига 90%, което значително намалява разходите за строителство. Но това е за сметка на надеждността. ABS е порест, абсорбира влагата, може да се пере и се страхува от UV радиация. Следователно ресурсът на банята, който се разпознава от ръба на трислойния ръб, е няколко пъти по-малък – той е подходящ само за рядка употреба (например в страната). Купи акрилна вана на тел: 0879160167

Related Post